Skip to content Skip to footer

Διοικητικό συμβούλιο

Το σώμα που εκπροσωπεί το ΕΛΙΤΗΕ ως τακτική διοίκηση όπως εκλέχθηκε από την Γενική Συνέλευση αποτελείται από:

Πρόεδρος Βασίλειος Χατζίκος, Διευθύνων Σύμβουλος, Siemens A.E.
Αντιπρόεδρος Ιωάννης Καλογερόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων Ν. Ελλάδας, ABB A.E.
Ταμίας Δανάη Μανωλή, Διευθύντρια Πωλήσεων Data Center & EcoStruxure στη Ν.Α. Ευρώπη, Schneider Electric
Γραμματέας Νικόλαος Κόκκινος, Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΛΕΜΚΟ Α.Ε.
Μέλος ΔΣ Κωνσταντίνος Σαββάκης, Γενικός Διευθυντής, Ελληνικά Καλώδια Α.Ε.
Μέλος ΔΣ Βαλεντίνη Αντωνιάδου, Διευθύντρια Πωλήσεων, KOUVIDIS A.E.
Μέλος ΔΣ Αργύρης Καγιαννάς, Διευθυντής Πωλήσεων Ενέργειας και Βιομηχανίας Ν.Α. Ευρώπης, Raycap Α.Ε.

Βιογραφικά

Δρ. Βασίλειος Χατζίκος

Διευθύνων Σύμβουλος, Siemens A.E.

Με πολυετή επαγγελματική εμπειρία σε θέσεις διοίκησης, πωλήσεων και μάρκετινγκ στον κλάδο της τεχνολογίας μεγάλων εταιρειών στην Ελλάδα, καθώς και με ιστορικό σημαντικών ακαδημαϊκών επιτευγμάτων, όπως συμμετοχή σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, διαλέξεις και δημοσιεύσεις σε διεθνή ερευνητικά περιοδικά, ο Δρ. Βασίλειος Χατζίκος εντάχθηκε στη Siemens Α.Ε. το 2016, αναλαμβάνοντας αρχικά τη θέση του Business Unit Manager στο τμήμα Electrical Products και μετέπειτα στο τμήμα Motion Control.
Από τον Φεβρουάριο του 2021, ο Δρ. Βασίλειος Χατζίκος είναι Επικεφαλής του τομέα Digital Industries στη Siemens Ελλάδος και ηγείται της προσπάθειας υιοθέτησης τεχνολογικών λύσεων και καινοτομιών από το παγκόσμιο δίκτυο της Siemens στην Ελλάδα, με στόχο την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων και τη μετάβαση της ελληνικής βιομηχανίας στο Industry 4.0.
Ανέλαβε το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens A.E. την 1η Φεβρουαρίου 2022 και παραμένει Eπικεφαλής της Siemens Digital Industries.
Ο Δρ Βασίλειος Χατζίκος κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα στη Μηχανική από το Πανεπιστήμιο του Sheffield.

Ιωάννης Καλογερόπουλος

Διευθυντής Πωλήσεων Ν. Ελλάδας, ABB A.E.

Με εμπειρία που ξεπερνά τα 35 χρόνια στις πωλήσεις και στην διαχείριση προιοντικών ομάδων στην Ελληνική αγορά , κυρίως στον τομέα της διανομής ηλεκ/κου υλικού , έχει την ειδικότητα του Ηλεκτρονικού.
Είναι στην ΑΒΒ Α.Ε από το 1995 και έχει αναλάβει διάφορες θέσεις και υπευθυνότατες στον τομέα των πωλήσεων και της Διεύθυνσης συνεισφέροντας στην διάδοση νέων τεχνολογιών και λύσεων για οικιακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Από το 2012 κατέχει την θέση του Διευθυντή πωλήσεων στο τμήμα Διανομέων Ηλεκ/κου υλικού με γεωγραφική αρμοδιότητα την Ν.Ελλάδα και κατά την διάρκεια των χρόνων ανέλαβε επίσης της αρμοδιότητα για τις αγορές Κύπρου και Μάλτας.

Δανάη Μανωλή

Διευθύντρια Πωλήσεων Data Center & EcoStruxure στη Ν.Α. Ευρώπη, Schneider Electric

Εργάζεται ως Διευθύντρια Πωλήσεων Data Center και ψηφιακών λύσεων, σύμφωνες με την αρχιτεκτονική του EcoStruxure, στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αποφοίτησε ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) και ολοκλήρωσε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) τρία μεταπτυχιακά παράλληλα με πλήρη απασχόληση: Παραγωγή & Διαχείριση Ενέργειας; Τεχνοοικονομικά Συστήματα; Συστήματα Αυτοματισμού.
Επιπλέον, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πιστοποίηση του Project Management, από το International Project Management Association.
Στη μέχρι τώρα επαγγελματική της πορεία, ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση Φωτοβολταϊκών έργων και συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την Κομισιόν, στα οποία εστίασε στην αξιολόγηση των Πολιτικών Εξοικονόμησης Ενέργειας. Έπειτα, για επτά χρόνια προσέφερε τεχνική υποστήριξη για την εκπόνηση ηλεκτρομηχανολογικών μελετών και την κοστολόγηση αυτών, συμπεριλαμβανομένου όλου του χαρτοφυλακίου που απαιτείται για μια ασφαλή και καινοτόμο υποδομή, κρίσιμων και μη εγκαταστάσεων.

Νικόλαος Κόκκινος

Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΛΕΜΚΟ Α.Ε.

Ο Νικόλαος Κόκκινος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (UMIST) της Μεγάλης Βρετανίας. Στο ίδιο πανεπιστήμιο διεκπεραίωσε διδακτορική διατριβή στον τομέα των υψηλών τάσεων. Το 2006 ενσωματώθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας ΕΛΕΜΚΟ ΑΒΕΕ και από το 2015 έχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Παράλληλα συμμετέχει ενεργά και στην τυποποίηση ως μέλος σε ομάδες εργασίας του ΕΛΟΤ, της CENELEC και της IEC. Έχει γράψει 2 βιβλία και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 35 επιστημονικά άρθρα τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή συνέδρια και τεχνικά περιοδικά.

Κωνσταντίνος Σαββάκης

Γενικός Διευθυντής, Ελληνικά Καλώδια Α.Ε.

Ο Κωνσταντίνος Σαββάκης είναι Γενικός Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, μέλος της CENERGY HOLDINGS, θυγατρική  εταιρεία της ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Εργάζεται στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ από το 2005.
Ο κ. Σαββάκης είναι κάτοχος M.Sc. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και διαθέτει πτυχίο Χημικού Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Διαθέτει εμπειρία 20+ ετών στην Εμπορική Διοίκηση και τις Διεθνείς Πωλήσεις. Πιο συγκεκριμένα, έχει εργαστεί ως Industrial Sales Teamleader στη Shell Gas κατά την περίοδο 2003-2004, Διευθυντής Πωλήσεων στη VITRUVIT S.A. κατά την περίοδο 2005-2006, Εμπορικός Διευθυντής της ICME ECAB S.A., κατά την περίοδο 2007-2011, Εμπορικός Διευθυντής αγορών στην Ελλάδα και στη Ρουμανία 2019, Εμπορικός Διευθυντής ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ κατά την περίοδο 2019–2022 και Γενικός Διευθυντής ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ από το 2023 έως σήμερα.
Στέλεχος στοχευμένο με 18 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στην Εμπορική Διοίκηση, τις Διεθνείς Πωλήσεις και την Επιχειρηματική Ανάπτυξη στον τομέα της ενέργειας και της μεταφοράς ενέργειας. Διακρίνεται επίσης από το πάθος του για τις επιχειρήσεις, την εστίασή του στην αύξηση των ευκαιριών ανάπτυξης της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ και τη δέσμευσή του να μετατρέψει νέα προϊόντα σε ώριμες μηχανές παραγωγής εσόδων.

Βαλεντίνη Αντωνιάδου

Διευθύντρια Πωλήσεων, KOUVIDIS A.E.

Η Βαλεντίνη Αντωνιάδου διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία σε μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα μέσα από θέσεις πωλήσεων, project management και διοίκησης, ενώ παράλληλα αποτελεί μέλος της Τεχνικής Επιτροπής (ΤΕ8) των Πλαστικών σωλήνων του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) από το 2008 και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής CEN TC 165/WG4 (Working Group Covers, gratings, drainage channels and other ancillary components for use outside buildings).
Το 2017, εντάχθηκε στο τμήμα πωλήσεων της εταιρίας ΕΜΜ. ΚΟΥΒΙ∆ΗΣ ΑΒΕΕ όπου ανέλαβε την καθοδήγηση μιας ομάδας μηχανικών και την παρακολούθηση τεχνικών έργων με σημαντικές επιτυχίες για την ανάπτυξη της εταιρίας. Τον Ιανουάριο του 2022 ανέλαβε τη θέση της ∆ιεύθυνσης του τμήματος πωλήσεων της ΕΜΜ. ΚΟΥΒΙ∆ΗΣ ΑΒΕΕ όπου καθοδηγεί την ομάδα πωλήσεων με σκοπό την επίτευξη της ανάπτυξης των πωλήσεων και των επιχειρηματικών στόχων της εταιρείας.
Η Βαλεντίνη Αντωνιάδου διαθέτει πλούσιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο, όντας ∆ιπλωματούχος Μηχανικός Ορυκτών Πόρων, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην «∆ιαχείριση Τεχνικών Έργων».

Αργύρης Καγιαννάς

Διευθυντής Πωλήσεων Ενέργειας και Βιομηχανίας Ν.Α. Ευρώπης, Raycap Α.Ε.

Ο Αργύρης Καγιαννάς κατέχει διδακτορικό από τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Εργάζεται στην Raycap από το 2004 και αυτή τη στιγμή είναι διευθυντής πωλήσεων ενέργειας και βιομηχανίας Ν.Α. Ευρώπης. Πριν από αυτό, εργαζόταν ως ερευνητής και σύμβουλος ενεργειακής πολιτικής στο EPU-NTUA.